Der skal farver på

 
 
Farvede møbler

I 2017 hittede grøn i forskellige støvede nuancer på alle tænkelige overflader. Vil du følge de nye trends i 2018, så skal der eksperimenteres mere med klare og brændte farver. Her går grøn igen, men i år i en mere mættet og klar udgave, i selskab med lyserød, lilla, orange og mørkeblå.

Årets farve udnævnt af Pantone er ”Ultra Violet”, og som navnet indikerer, en det en klar og frisk lilla farve. Dette hænger ligeledes sammen med, at 80’ernes farver er på vej tilbage.

Men det er ikke altid den nemmeste opgave, at få farverne til at spille sammen eller undgå at gå ”overboard” med hele farvespekteret.

Den ønskede stemning skal selvfølgelig tænkes igennem, inden man går ud og invester i en farvet indretning.

Vælger du tone-i-tone farver, kan det skabe en mere neddæmpet og hyggelig stemning, hvorimod kontraster kan skabe en mere dynamisk og dramatisk stemning. Den ønskede stemning skal selvfølgelig tænkes igennem, inden man går ud og invester i en farvet indretning.

Er det et loungeområde, ville det mest optimale nok være tone-i-tone, da folk skal slappe af og ”slænge” sig i et sådan område. Er du derimod på en arbejdsplads hvor aktivitetsniveauet er højt og den generelle stemning dynamisk, kan du med fordel gå efter en indretning med komplementære kontraster.

Hvis den gennerelle indretning på fx kontoret er meget simpel, så kan man med fordel vælge at male nogle af væggene i en farvet vægmaling. Èn eller flere vægge kan være med til at puste nyt liv i indretningen.

Er det derimod møblerne der trænger til en udskiftning, så vælg udvalgte ting i klare farver. Vælger du fx en farvet stol, så sammensæt den med et neutralt bord i fx hvid, sort eller grå og omvendt. Har du ikke modet på farvet møbler, så prøv med farvede accessories og tilbehør.

Mange af Louis Poulsens lamper kommer i forskellige klare farver, hvilket kan løfte indretningen uden at tage for meget fokus.