Trænger arbejdspladsen til et grønt pust?

 
 
Grønt pust til arbejdspladsen

At arbejde i et sterilt miljø, kan være demotiverende og få arbejdsdagene til at føles lange. Løsningen på dette problem er, at bringe naturen indenfor på kontoret, butikken, showroomet eller hvor end I måtte trænge til et frisk grønt pust.

Natur på væggen

Løsningen med den bedste effekt er en plantevæg eller vandvæg, som både fungererstressreducerende, motiverede og samtidigt renser luften. Med en plantevæg kan man skabe en fantastisk atmosfære i virksomheden, som med sin støjdæmpende virkning vil give medarbejderne en større koncentrationsevne.

Hvis dette føles som et for stort projekt, kan en mindre og stadig effektiv løsning være bord- og vinduesplanter.

Små oaser

Er pladsen trang kan I indrette jer med små oaser af potteplanter. For at få de små planter til at syne af mere, kan man skabe små plantemiljøer ved at stille flere sammen i forskellige former og størrelser.

Ved at stille de små grupperinger rundt omkring i det pågældende område, hvor alle kan se dem, fårI skabt et hyggeligt og indbydende arbejdsmiljø.

Små og mellemstore planter der egner sig specielt godt til kontoret er fx kaktusser, sukkulenter ogMonstera.

Højde og fylde

Hvis I ønsker en enkelt og minimalistisk udtryk, kan det være at store gulvplanter passer bedre ind ijeres indretning. Med højt til loftet kan man med fordel vælge træer i potter, da det får følelsen af ude og inde til at flyde sammen.

De store planter skaber en wauw-effekt i indretningen og lader sig ikke overse.

Eksempler på store planter der ville egne sig godt til indendørs arbejdsmiljøer er Violinfigen, Oliventræ, Gummitræ og Palmetræer.

Råd og vejledning

Mangler I en med grønne fingre på kontoret eller er I ikke sikre på hvilken plante der vil passe ind i jeres indretning, så vil det være en god idé at rådføre sig med en ekspert på området.

Hos Dokk16 forhandler vi også planter i forskellige varianter, og kan hjælpe med at sikre det rigtigevalg af planter til lige netop jeres arbejdsplads.