Sådan plejer du dine lædermøbler

 
 
Pleje af lædermøbler

Lædermøbler kan have mange forskellige overfladebehandlinger fra fabrikken og kan produceres i flere forskellige lædertyper. De mest brugte varianter er anilin, semianilin og dækfarvet.

Vi giver dig derfor nogle tips, til hvor du rengører og plejer møbler i de tre varianter.

Anilin læder:

Anilin læder er et hud uden nogen form for behandling. Huden er derfor helt ren og ubeskyttet, hvilket gør den meget modtagelig overfor snavs og pletter. Anilin er den type der får mest patina med årerne, hvilket også gør den ekstra lækker at se på med tiden. Derudover har huden en høj åndbarhed, som tilpasser temperaturen efter kroppen.

Da anilin er meget sart, kan det heller ikke tåle diverse rengøringsmidler. Det bedste du kan gøre er en forsigtig støvsugning med en blød børste engang i mellem. Ved lidt grundigere rengøring brug en blød klud opvredet i kold kogt vand eller demineraliseret vand.

Semianilin:

Semianilin har en meget let overfladebehandling, som gør den lidt mindre modtagelig overfor snavs. Da overfladebehandlingen er så let, bevarer man stadig hudens åndbarhed, hvilket lader koppen ånde, når man sidder i møblet.

Semianilin er lidt nemmere at rengøre end anilin. Ligesom med anilin, kan man engang i mellem støvsuge møblet med en blød børste eller tørre det over med en tør blød klud. Ved grundig rengøring, kan du bruge sæbespåner som er beregnet til læder eller et møbelplejesæt til vedligeholdelse og pleje af lædermøbler.

Dækfarvet:

Ved dækfarvet læder har man givet huden en kraftig topfarvet, som går ned og lukker porehullerne i huden. På den måde bliver huden meget modstandsdygtig overfor snavs og pletter, og er samtidig meget nem at vedligeholde.

Dækfarvet læder må godt tørres over med en klud opvredet i lunken vand, men samtidigt kan man også støvsuge det over med en blød børste eller tørre over med en blød tør klud.

Ved grundig rengøring kan du bruge sæbespåner beregnet til lædermøbler, eller et møbelplejesæt til vedligeholdelse og pleje af lædermøbler.

OBS: Ved rengøring med sæbespåner skal du kun bruge skummet til at gøre rent med.

Til at få meget skum, kan du piske sæben op med et piskeris, derefter smører du skummet på i cirkelbevægelser. Lad så skummet sidde i 5 minutter, hvorefter du tørrer over og polerer op med tør bomuldsklud eller andet i bomuld.