Akustik og velvære

 
 
Kvadrat akustikløsning

Har du tænkt over hvilken betydning akustik har for dit velvære?

Det er nok de færreste virksomheder, som prioriterer akustikken højt, når det kommer til indretningen. Men faktisk har akustik en stor betydning ift. trivsel, koncentration, stressniveau og den generelle velbefindende på arbejdspladsen.

Stressforskningsinstituttet i Stockholm har udført et feltstudie, som omfattede 151 medarbejdere, hvor man målte på deres trivsel, arbejdsindsats og stress i hverdagen. Undersøgelsen talte meget klart! Ved forbedret lydmiljø faldt det samlede stressniveau med 11 procent. Derudover rapporterede medarbejderne om forbedret hukommelse, koncentration, samt at det var lettere at tage beslutninger og tænke klart.

Bare rolig - vi kan fortælle, at du er ikke nødt til at klistre dit kontor ind i æggebakker.

I nyere byggeri er akustik og støjdæmpning for det meste inkorporeret i lofter og vægge, men hvad gør man så med ældre bygninger, hvor renovering ikke står på dagsordenen i den nærmeste fremtid? Bare rolig - vi kan fortælle, at du er ikke nødt til at klistre dit kontor ind i æggebakker. Med tiden er der kommet mange rigtige gode løsninger, som kan tilføjes til ens indretning og bidrage med andre funktioner. De fleste akustikløsninger har efterhånden et visuelt flot design, som fx kan substituere kunst på væggene.

Hos Dokk16 forhandler vi akustikløsninger fra Kvadrat, Abstracta og Damgaard Jensen.

Et godt bud på en løsning, der kan bruges til alternativ udsmykning er Kvadrats Clouds Divina 24 pieces. Produktet fungerer som et puslespil, hvor du har mulighed for at sætte dit personlige præg på udformningen, farven og størrelsen.

Står du og mangler en afskærmning, men er pladsen trang?

Så har Abstracta løsningen med deres Airflake skærme. De hængende skærme er et modulært system, og kan kombineres som det lyster.